Aankondiging Nuclear Pride Fest

Een nieuwe Europese en Amerikaanse burgerbeweging, Nuclear Pride, organiseert voor het eerst in de geschiedenis het Nucleair Pride Fest op zondag 21 oktober 2018 van 10.00 tot 16.00 uur op het Marienplatz in München.

Het is voor het eerst ook dat een brede coalitie van betrokken burgers uit onder andere Zweden, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland, Frankrijk, België, Nederland en de Verenigde Staten zich sterk maakt voor het behoud en de uitbreiding van kerncentrales.

De burgers roepen op de CO2-vrije kernenergie in te gaan zetten om de CO2-uitstoot te verminderen en daarmee de aarde te vrijwaren van ernstige klimaateffecten.

Het nieuwste IPCC-rapport, dat in oktober 2018 verscheen, waarschuwt voor laks gedrag. Extra maatregelen treffen en ook haast maken daarmee zijn vereist om de opwarming van de aarde te beperken tot 1 ½   graad. Het IPCC laat zien dat kernenergie daar een grote rol in kan spelen.

Voor meer informatie kunt u op donderdag 18 oktober, voorafgaand aan de demonstratie in München, de organisatoren persoonlijk spreken. Zie:  http://nuklearia.de/2018/09/05/nuclear-pride-europas-kernkraftfreunde-mit-neuem-selbstbewusstsein/.

Voor meer informatie over de Nederlandse inbreng kunt u contact opnemen met de voorzitter van de stichting ECOMODERNISME NL: Olguita Oudendijk: 0031 06 51 52 03 78.

De Stichting ondersteunt dit initiatief.

Aankondiging: Michael Shellenberger in Pakhuis de Zwijger

Michael Shellenberger, initiatiefnemer van de demonstratie in München, zal de dag na de demonstratie op maandag 22 oktober 2018 om 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam hiervan verslag doen en verder spreken over kernenergie. Aanmelden kan via de website van Pakhuis de Zwijger:  https://dezwijger.nl/programma/does-the-world-needs-nuclear-power

Michael Shellenberger, President of Environmental Progress,
Time Magazine ‘Hero of the Environment’

Geplaatst in Blog.