Helft van de mensheid woont, inderdaad, op 3 procent van het aardoppervlak

Bij EenVandaag klom  ecomodernist Hidde Boersma op de kansel voor zijn optimistische toekomstvisie. “Ik ben ervan overtuigd dat de mens slim genoeg is om alle problemen op te lossen of het nu gaat om milieuproblemen of om menselijke problemen.”

Boersma sprak onder meer over de zegeningen van de verstedelijking, met name in ontwikkelingslanden. Niet alleen zijn er in de stad meer mogelijkheden voor mensen om zich te ontwikkelen, maar ook komt er meer ruimte vrij voor de natuur.

Huh? Klopt dat wel? Een lezer van  NRC Handelsblad  vroeg aan de redactie om een van Boerma’s uitspraken te verifiëren. Immers, die ecomodernisten “hebben een wat tegendraadse opvatting over ecologie en duurzaamheid”. Klopte het werkelijk dat steden bij elkaar 3 procent van het aardoppervlak beslaan en ruim de helft van de wereldbevolking herbergen, zoals Boersma stelde?

We verklappen de uitkomst: het klopt!  Lees hier  het artikel in NRC Handelsblad  (waarin ook wordt bevestigd dat de verstedelijking een overwegend gunstig effect heeft).

Geplaatst in Blog.