Uitnodiging: Stand Up Week Maart

We hebben internationale acties op de planning staan! Zo is er op donderdag 21 maart in de ochtend een evenement in Brussel gepland bij het fameuze Atomium. Op zaterdag 23 maart wordt er een protest gehouden in Barcelona tegen de sluiting van de Spaanse kerncentrales.
Programma in het kort

21 maart: Stand up for Nuclear Atomium, Brussel

08:30 – 09:00 Verzamelen

09:00 – 10:00 Aankomst delegaties, fotomoment

10:00 – 11:30 Speeches, mediamomenten

23 maart: Stand up for Nuclear Plaça de Sant Jaume, Barcelona

10:30 – 11:00 Inloop

11:00 – 14:00 Hoofdprogramma

Stand up for Nuclear Brussel

Op 21 en 22 maart wordt de IAEA Nuclear Energy Summit in Brussel georganiseerd in het EXPO conferentiecentrum naast het Atomium. Informatie over de top en het programma is hier te lezen. Waarschijnlijk wordt het een besloten bijeenkomst van staatshoofden om de technische aspecten van de ontplooiing van kernenergie te bespreken.

Stand up for Nuclear Belgium organiseert een demonstratie om de publieke steun voor kernenergie te laten zien. De staatshoofden en delegaties komen aan tussen 09:00 en 09:45. Wij zullen een zichtbaar plek hebben waar we samen met activisten uit andere landen kunnen klaarstaan met banners en posters. Daarna worden er speeches gehouden en zullen we interviews hebben met journalisten.

Treinkaartjes zijn ongeveer 20-30 euro. We raden jullie aan om woensdagavond overnachting te regelen in Brussel.

Stand up for Nuclear Barcelona

Spanje heeft de les nog niet geleerd van de Duitse kernuitstap. De nieuwe regering heeft besloten om de kerncentrales te sluiten tussen 2028 en 2035. Spanje is wel nog van plan om in 2030 nog steeds fossiele energie te gebruiken.

Twee jonge nucleaire ingenieurs in Barcelona hebben het initiatief genomen voor een protest op 23 maart. Het zal plaatsvinden op de Plaça de Sant Jaume, bij het gemeentehuis en de Generalitat (Catalaanse parlement). Het evenement zal in dezelfde stijl zijn als eerdere stand up evenementen: een dagactiviteit met toespraken en ludieke acties.

Om 10:30 wordt het publiek opgewarmd. De kern van het programma is tussen 12:00 en 14:00. Er zullen zowel lokale als internationale organisaties vertegenwoordigd zijn.

Geplaatst in Energie.